Volg ons op Instagram

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

groengeld

Leaset u een volledig elektrische personenauto? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze regeling geldt voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto’s in de kleinere en compacte middenklasse.

Het subsidiebudget van 2021 is op. Vanaf 3 januari 2022 9:00 uur kunt u deze subsidie weer aanvragen. De leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in het kalenderjaar waarin u ook de subsidie aanvraagt. Voor de SEPP-subsidie 2022 komt u dus alleen in aanmerking als u een leaseovereenkomst heeft afgesloten op of na 1 januari 2022. De datum waarop u de leaseovereenkomst sluit is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op uw naam staan.

De SEPP is alleen voor particulieren (natuurlijk persoon die privé een auto leaset). De regeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025. Elk jaar heeft het subsidiebudget een maximum. U kunt deze subsidie één keer krijgen als u voldoet aan de voorwaarden.

Subsidiebudget

Het totale subsidiebudget voor SEPP is verdeeld over de periode 2020 tot en met 2025. Voor 2021 zijn de jaarbudgetten voor nieuwe en gebruikte auto’s op. Het kabinet heeft op 22 september de voorgenomen jaarbudgetten voor 2022 aangekondigd. De Eerste en Tweede Kamer moeten formeel nog instemmen met dit kabinetsvoorstel. De voorgenomen jaarbudget voor 2022 is:

€ 71 miljoen voor nieuwe elektrische personenauto’s (koop en lease)

Tip: in 2022 verhoogt het kabinet de subsidiebudgetten voor nieuw en gebruikt naar verwachting flink. Toch bestaat de kans dat de subsidiepot tijdens het jaar leeg raakt.

Nieuwe elektrische personenauto’s 2021

Het budget voor subsidie voor nieuwe elektrische personenauto’s is sinds 7 juni 2021 op. Heeft u een aanvraag gedaan op of na 7 juni 2021? Dan wijzen we deze af, omdat het subsidiebudget op is.

Bedragen

Voor 2022 zijn de subsidiebedragen voor elektrische personenauto’s die aan de voorwaarden voldoen:

  • Nieuwe elektrische personenauto private lease = € 3.350

Voorwaarden elektrische personenauto’s

Wilt u in aanmerking komen voor subsidie? Dan moet de elektrische personenauto voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Een 100% elektrische personenauto met een actieradius* van minimaal 120 kilometer.
  • De catalogusprijs* (oorspronkelijke nieuwprijs) zoals geregistreerd in het kentekenregister (RDW) is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000.
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.
 
 

BRON: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp