Volg ons op Instagram

Leasen of kopen?

kopenofleasen

Maak een goede afweging tussen kopen of leasen. Doe dit aan de hand van een kostenvergelijking. Bedenk voor uzelf of u het leasebedrag elke maand kunt betalen.

Natuurlijk is het lastig om vooruit te kijken maar u kunt met een leasecontract niet altijd er op elk moment onderuit komen. Als het financieel slechter gaat, kunt u met een eigen auto deze verkopen, met leasen is dit niet het geval. De goedkoopste optie is een tweedehandsauto kopen en deze ‘oprijden’. Maar een tweedehandsauto voldoet vaak niet aan uw wensen qua kleur en accessoires, een private leaseauto wel. Private lease heeft veel voordelen. Of het voor u ook de beste keuze is dat hangt van uw persoonlijke situatie af en het is aan u om deze afweging te maken.

Ga voor uzelf na wat voor auto het best past bij uw situatie, waar u hem voor gebruikt, hoeveel kilometer u per jaar ongeveer rijdt, hoe het zit met uw financiële situatie (ook voor de komende jaren als dat kan). De meningen zijn soms verdeeld over private lease. Het klinkt voor sommigen ‘too good to be true’. Een leasemaatschappij moet er immers ook aan verdienen, anders zou het niet bestaan. Bekijk daarom altijd voor uw persoonlijke situatie wat beter is.