Volg ons op Instagram

Hoe werkt private lease?

Een nieuwe auto uitzoeken is natuurlijk hartstikke leuk! Dit doet u namelijk niet elke week. Met private lease heeft u steeds meer keuze uit nieuwe auto’s en mogelijkheden.


Als u de stap gaat maken om een auto te gaan leasen, dan begint u uiteraard met het kiezen van het merk en soort auto. Deze kunt u vervolgens helemaal naar wens samenstellen want u kunt ook kiezen uit diverse extra’s en accessoires zoals airconditioning of winterbanden.

In de volgende stap kiest u de looptijd van het contract. Meestal is dit een periode tussen de 2 en 5 jaar. Ook geeft u in deze stap aan hoeveel kilometer u verwacht te gaan rijden per jaar. Dit begint bij 10.000 kilometer tot aan 35.000 km per jaar. Het aantal kilometers dat u jaarlijks gaat rijden is van invloed op de maandelijkse leaseprijs. Het is dus verstandig om hier goed over na te denken. Maar dat betekent niet dat u minder kilometers moet aangeven omdat dan de prijs lager wordt! Als u namelijk over het aantal kilometers heengaat, moet u bijbetalen en bent u uiteindelijk dus duurder uit!

Klaar voor de volgende stap? Want nu kunt u de proefrit gaan aanvragen! Probeer de auto alvast eens uit met een proefritje en kijk of u tevreden bent. Zo wel, gaat u door met het contract nog eens doorlezen en de offerte aanvragen.

Zo niet, pas dan aan in de vorige stappen wat u graag anders wilt zien en vraag daarna alsnog de offerte aan.
Nadat deze is ontvangen door de leasemaatschappij, zullen zij op de achtergrond een financiële check doen. Dit is om te kijken of u maandelijks het bedrag kunt blijven betalen tijdens de leaseperiode. Is dit in orde? Dan ondertekenen u en de leasemaatschappij het contract. Lees voordat u dit doet hem nog eens helemaal door om verassingen te voorkomen!

Daarna is het afwachten tot uw auto geleverd wordt. De leasemaatschappij zal u hiervan op de hoogte houden en met u een datum afspreken om de leaseauto aan u te overhandigen.